Och..

dagens låt är..pamparapam..: Pepparkaksgubbar by littlle sister Elsa

Skolan imorrn

Japp, det är dags. MÅste ut i den riktiga världen igen. Skaq gå till skolan efter två sjukdgar hemma. Känner mig inte riktigt beredd men det är helt enkelt otänkbart att missa konserten och första luciatåget. Ska bli riktigt kul, om min röst håller det vill säga. Har gått bättre att sjunga idag iaf. Och mikrofonerna i Missionskyrkan är mycket bättre än skolans så jag får använda den så mycket som möjligt. Känner mig lite nervös faktiskt..
Imorrn har vi kemiprov också och jag har inte haft några böcker hemma vilket betyder att jag inte tränat nånting heller. Får se om jag kan flytta det till måndag annars kanske det går bra ändå.
Har gjort ett nationellt prov i matte idag.. Gick ganska bra. Kram/

Bra eller dåligt?

Undrar om man sover tretton timmar för att man mår bättre, eller sämre. Blev ganska förvånad imorse kan man säga. :) Men jag hoppas verkligen påp att det är det första alterntivet.
Kan bero på att jag blev lite trött igår. Blev mycket på kvällen men nu vet jag iaf vem som är Salas lucia. Det ni! fast sen satt jag och väntade på Josef o Jonte med Amalia i 50 minuter. Tåget var försenat. :(
NU ska jag iaf äta frukost, eller lunch, får se vad jag hittar. Och stopa i mig alla förkylningsmedeciner jag har just nu. Kram/

(För övrigt tycker jag att vi alla borde tänka en minut på
Karin som missade House i förrgår för hon kan ju inte må så bra efter det.. ;)

Gårdagens och nattens låt: fortfarande Happy New Year

Bara sämre

Usch, det här går åt helt fel håll. Ska ju bli friskare och inte sjukare. Nånting är det som inte stämmer.
Har iaf anmält mig, Josef o Filip till Unite nu. En nyårsfestival. Ska bli topenkul. Hoppas bara de andra också anmäler sig nu. :)
Har snart tänkt att kolla på flm som mamma lånat åt mig. Hara bara inte bestämt mig för vilken än men båda verkar vara av det sorgliga och romantiska slaget. Vet inte riktigt om det är bra eller dåligt. Kram/

Inte nu igen

VAr i skolan idag men nu sitter jag här med feber igen. Blev nog lite för mycket på en gång.
Men en ganska trevlig dag har det ändå varit. Nu ska jag till exempel sjunga solo på julkonserten tillsammans med
Jan Johansen. Riktigt stolt, om jag lyckas bli frisk nån gång förstås. Just nu låter det bara hemskt så fort jag försöker ta en ton så jag riktar in mig på att inte säga ett ord tills på fredag. Ikväll ska jag iaf ta det lugnt, plugga lite svenska och titta på House. Är verkligen den absolut bästa serien som går på TV just nu. HAn är bara så bra.. och så elak.. ;) Haha.. Får se om jag lyckas övertala mamma att vi ska göra lite microkola också. Det vore toppen!
Imorrn får vi veta vem som bli lucia. Spännande! HAr inte bestämt mig för om jag ska gå till skolan än.. Kram/

Dagens låt: Happy New Year

Här sitter jag

Framför datorn med svarta lggeing och stor vit T-shirt. Riktigt skönt och inte de alldeles fulaste myskläderna jag haft! :) Snörvlar hela tiden och precis läst igenom en hel månad av Ebba von Syodws-blogg. Faktiskt roligt, belive it or not! Nu hade jag tänkt kurera min förkylning nerstoppad i TV-soffan framför Fantomen på operan. Ska bli skönt men jag slår vad om att mamma kommer hem o lagar lunch lagom tills det spännande. ;)
Igår blev vi luciakandidater presenterade på torget på skyltsöndagen. Massor med folk men inte så farligt som jag trott. Även om hon sa något litet fel om nån. Det stora misstaget vi gjorde var att gå till samlingsplatsen över torget iklädda våra vackra men väldigt iögonfallande vita jackor. Det är ingen underdrift att säga att folk pekade. Men lite roligt var det. MAn vet ju aldrig om man får uppleva det igen. Roligaste var ändå när en gubbe tog kort på oss uppifrån ett fönster och vi fick stå nedanför och le o vinka. :) Haha..
Men blåsten gjorde inte min förklyning bättre så nu sitter jag här o hoppas på att vara frisk till första luciatåget på fredag. Kram/

Sjukling

Usch, har fått samma sjukdom som mamma och lillebror hade förra veckan. Är inte jättesjuk men jag är välidigt trött.
Var i skolan idag och gjorde matteprovet iaf. Fick skjuts av farmor för det är så jobbigt om man måste göra det i efterhand. Sen så har jag bakat jättegoda chokladbrownies. Har provsmakat en men ska äta nåra fler sen  och titta på film. :) Nåt positivt måste det ju finnas med att man är sjuk.
Hoppas på att va bättre imorrn. SKulle vara roligt att titta in på konferensen i skolan och sen så är det konsert med Blåsorkestern. Missinskyrkan kl 17. :) Kram/

Det går framåt

Tisdag, bara en dag kvar innan det nästan är helg. När onsdagen, som är den värsta dan på hela veckan, har gått så säger det bara svisch så är det helg. OCh det är så skönt!
HAr precis varit på luciaövning med kör och det gick bra. Var roligt att få höra lite fler stämmor. Va nog bra att få öva med många andra också. Fikade gott o pratade lite sen. Var trevligt att lära känna de andra lite bättre. Nästa fredag är det ju faktiskt premiär och det ska bli toppen. Jag längtar! Fast det kommer nog att bli rätt mycket jobb också.
Nu ska jag titta på House iaf. Riktigt bra TV-program men jag har missat det några veckor nu. Varit alldeles för trött. Fast egentligen borde jag sitta med näsan över kemiboken... Gör det i reklamen! ;) Kram/

Dagens låt: Staffanvisan på kören :)

Hmm..

Har varit på orkestern idag. Gick mycket bättre än förra gången så konserten på lördag ska nog funka. Hann med några kemiuppgfiter och lite annan övning på eftermiddagen också.
Hade rolig idrottslektion med rundbadminton. Det gick riktigt bra. :)
Och imorrn har vi engelska prov. Alla ettor. Är iaf ett prov man inte kan pluuga till. Skönt! Kram/

Dagens låt: Symphony no:1 for band

Dagens låt

är nog: En vän med en bil - Håkan Hellström

Kemi och lugna gatan

Har spelat ett parti Monopol idag. Var riktigt roligt men jag var tvungen att gå ur efter ett tag för att jag behövde öva kemi. Gjorde faktiskt väldigt många uppgifter, samtidigt som jag satt o sjöng luciasånger, så det blir kanske inte riktigt lika mycket kvar att göra innan fredag.
Nu hade jag tänkt ta det lugnt och fixa mina naglar och lite sånt. Ska gå och lägga mig tidigt och njuta. Vill inte att helgen ska ta slut. Har massa prov nästa vecka och nästa helg är det konsert med blåsorkestern, elevrådskonferens på sklan med ca 200 deltagare och skyltsöndag där vi luciakandidater ska bli intervjuade och presenterade. KL 15 på torget! Kram/

Innebandy och konsert

Gick väldigt bra på sångkonserten idag iaf. Även om jag var tvungen att byta till sopranstämman på en låt och det var nära att det inte höll på slutet. Man kan faktiskt öva lite för mycket!
Sen har jag spelat innebandy i TVÅ! timmar. Var faktiskt riktigt kul och det gick bättre än jag trott att det skulle göra Men nu är jag helt slut och har lite ont i huvet. När Josef bytte lag hade jag inget vatten kvar att dricka längre. :S
Får se vad som händer nu men det lutar åt att hyra film. OM vi lyckas få någon med pengar att också vilja se den. :) Kram/

Jag har varit duktig

Idag är jag faktiskt riktigt stol över allt jag hunnit med. har städat mitt rum. Dammsugit hallen uppe, trappen, mammas o pappas rum, köket och våttorkat köket också. Nu ska jag skriva en presentation om mig själv som underlag till luciaintrevjun på torget nästa söndag. Kl 3 för övrigt, missa inte det.
På eftermiddagen är det öppet hus på musikskolan. Jag ska få en extra flöjtlektion, öva lite piano och sen ska jag sjunga med sångensamblen. Premiär! Ska bli roligt.
Hade tänkt spela innebandy vid fem också men vi får se om det blir så. Fast jag skulle faktsikt behöva träna lite. Haft inställd idrott och så den här veckan för att det varit mässa. Men jag blev riktigt varm när jag städade idag iaf. Kram/

Dagens låt: får se lite senare..

Ojojoj! :)

Dagens låt: Tomtar, tomtar

Barnen slog oss definitivt när de ropade Hej! så att man nästan ramlade baklänges. Kram/


Titta!

Jag har ny layout. Fast bilderna däruppe är just nu tillfälliga. Ska väl bli någit bättre sen men jag vet inte riktigt vad än..  Förslag? ;)
Jag har övat lucia med barnkören idag. Det var jättekul och de var verkligen duktiga. Sötast var nog tjejen som var tvungen att tänka för att komma ihåg hur gammal hon var. :) Och de var inte blyga heller stod och pekade och viskade alldeles ogenerat. Undrar om jag också gjorde så i den åldern?
Ikväll ska jag vara hemma och ta det lugnt. Tillsammans med Josef och kusiner från Öland som är här på besök. Gissar att det blir någon halvbra film eller så. Men nu blir det TrackMania. Världens roligaste bilspel! :D Haha.. Kram/

Otroligt..

.. men sant! Jag är klar. Tycer nog att det är hyfsat försök till labrapport för att vara första gången. NU tror jag till och med att jag ska försöka lägga det här bakom mig. Istället ska jag gå och duscha, länga o varmt, fixa mina naglar om jag hinner och sen måste jag jobba lite matte innan jag käka och går till skolan. Har faktiskt en mattelektion och en svenskalektion idag.
I eftermmiddag har jag fullt upp med sång-och luciaövningar så jag måste bli klar med allt nu på förmiddagen. Kram/

Labrapport

Varför jag hatar att skriva labrapport:
  • Det tar lång tid att hela tiden sätta in en massa upphöjt till två och upphöjt till tre
  • Word är knäppt så jag får hela tiden upp en ruta om att jag måste installera autokorrigering
  • Ibland hakar programmet upp sig sp jag måste spara hela tiden för att inte tappa något jag skrivit
  • Jag har sovmorgon och vill mycket hellre göra något annat
  • Det är svårt att veta vad man ska skriva var och hur mycket man ska skriva
  • Vem kommer ihåg vad man gjorde för en vecka sen?
  • Rapporten ska vara inlämnad på imorgon och jag har massor kvar

Blää... Kram/

Wohoo

Jag har varit på IKEA och köpt.. pamparapam.. RAMAR! :P Köpte massa annat också men det var inte till mig. Men köpte fina clipsramar som jag ska sätta in något fint i. Förslag?
Och Josef ska ändra min layput på bloggen. Det kommer bli så fint, så fint. :D
Sovmorron till ett imorgon! Men jag måste skriva labrapport.. *suck* Kram/

Godnatt

Nu har jag varit duktig och övat massor. I nästan en och en halv timme för att vara exakt. Är väldigt nöjd faktiskt men nu är jag jättetrött så jag ska ta en varm, skön, välbehövlig dusch, läsa lite och sen ska jag sova äääända till kvart över nio. Sovmorron! Kram/

Dagens låt: Du är så yeah yeah, wow wow

Jodå, visst ska det gå

Nu ska jag vara duktig oc skriva en lång jobbig labrapport till kemin. Ska inte lämna in den förrän på fredag men då kommer jag ju glömt vad labben handlade om så jag hade tänkt vara lite förnuftig och göra den nu. Det ska nog gå även om det blir lite jobbigt. Har massa andra läxor jag ska passa på att göra också. Det är inte bara fördelar med att sluta tidigare.
På torsdag börjar jag inte förrän halv ett förresten! Kram/

Söndag

Sov länge imorse för mamma var inte hemma. Vilket betyder att jag inte blev väcky som vanligt.
Annars har jag ätit massa god tårta och äntligen vuniit Coronne. :) Fast det var inte mot Josef.. men det kommer väl. Kram/

Förresten

Dagens låt: Puttes nynnande

Tänkt lite

På vägen hem från skolan idag gick jag o en klasskompis och diskuterade miljö. Om man kan kallade det diskussion när man har ungefär lika åsikter. Vi kom iaf fram till at det är helt sjukt hur bortskämda och otroligt egoistiska vi är i Sverige. Det är sorgligt och vi borde verkligen göra något åt det. VI!

Sitter här efter att ha övat flöjt och piano. Gick ganska bra. Ska snart iväg på sångensamble och sen ska jag ta det lugnt hos Josef. Och jag tänker inte be om skjuts hem eller tacka ja till skjuts. Vi åker bil alldeles för mycket. :/ Kram/

Nästan lugnt

Helt otroligt! jag har inga läxor tills imorrn. Och inte bara otroligt, väldigt skönt är det också. Nog för att NV inte är så jobbigt som man tror men visst är det endel läxor. Har haft en ganska bra dag idag faktiskt. Rolig idrott med boxning, asjobbigt. Matten var lugn för vi ligger för planeringen och svenskan slutade en halvtimme tidigare. Kram/

Skruvad dag

Har haft en seg men rolig dag. Hur nu det ska gå ihop sig, men det gjorde det. Våran klass var ganska skruvad hela dan, därav det rolga men kemin på eftermiddagen var väldigt seg och alla redovisnigar på svenskan. Min redovisning om världens sötaste nobelpristagare blev däremot alldeles utmärkt. Och mycket längre än jag hade tänkt mig. :) Kom på massa saker att säga när jag väl stod där plus att jag la till nåra saker jag hittade på lunchen.
På eftermiddagen var jag hemma och övade, spelade piano och flöjt. Hann typ inte göra några läxor så de ska jag göra snart. När jag har ätit en Pan Pizza. :P
Har gjort ett jättefint kort till Josef också. Han blev jätteglad. :D Tror jag iaf..

Dagens låt: Musikalen NV06
Kram/

Vilken dag!!

Jag hoppade över idrotten för att jag va för trött och har haft ont i halsen. Och gissa vad? När jag kom till skolan och var påväg att lägga en lapp i min klassföreståndares fack kom en klasskompis och talade om att idrotten varit inställd. Överlycklig räcker knappt för att beskriva mina känslor. :) Fast tänk om jag gått dit och fått veta att jag missat en sovmorgon, då hade jag inte varit lika rolig att prata med.
Var sen på spanskan innan jag käkade lunch (inte mycket för det var inte så gott, något som jag ångrade sen...) innan jag gick till tandläkaren. Ska träffa specialisten på tisdag och sen får vi om jag kanske får ta bort den om tre veckor eller så..
När jag kom tillbaka till skolan hade jag inställd dans så jag va ledig i ungefär en och en halvtimme till. Efter att jag nästan varit hemma. Jag gjorde iaf sällskap med Malia till musikskolan.
PÅ eftermiddagen satt jag på musikskolan i nån timme eller så innan jag hade improvisation. Gick helt okej..
Sen fick jag rusa till UR-möte som jag kommit på nån gång på eftermiddagen att jag hade idag och ställa in kvällen med Josef och läxorna.
Kom iaf hem runt åtta och fick äntligen käka något efter nio timmar var ganska snurrig. Snart ska jag iaf stupa i säng efter väldigt långt blogginlägg och endel svenska läxa. Kram/

Skolan börjar igen

Har suttit här och letat efter fakta om nobelpristagaren Grazia Deladda. Verkar ha varit en söt liten dam. Tror att jag ska ta och läsa någonting som hon skrivet.
Nu har skolan börjat igen iaf och de är fullt upp. Har som sagt jobbat lite med svenska nu och idag hade jag en idrottslektion med volleyboll tillsammans med Malia och en annan tjej. Gick väl rätt bra även om det inte riktigt är världens bästa grupp att jobba med alltid.
Har fått ett ansvarsområde för vår elevrådsträff i slutet av november (en nationell träff för hela Sverige) och jag är med i Säkerhet och Sjukvårdsgruppen. Jag tror ddet bli jättekul faktiskt.
Annars har jag tagit det lugnt på eftermiddagen och bestämt mig för att jag ska gå inriktning Mijö när jag kommer hem från USA. Känner att det är någo som absolut skulle passa mig. Jag blir galen av att inte kunna göra något. Dessutom så får jag med alla de ämnen jag vill läsa typ utan att behöva använda mina valpoäng, vilket är bra för de vill jag ha till annat. :)
Men nu ska jag vara lite mer passiv och kolla klart på Troja, en toppen film. Kram/