Äntligen lön för mödan

I fredags anlände för övrigt vår nya brödrost där man får plats även med limpskivor. För att få den har vi ätit tolv förpackningar "Fiberrost" som jag förpackat och lagt i frysen för att under några veckor kontinuerligt tinats upp. Det var det värt! :)


Det är så trevligt med ny duschslang

Det finns få saker som är så trevliga som när något man anävnder varje dag går sönder och sen blir utbytt. Ja alltså inte att de går sönder men utan just själva ubytet. I alltför många veckor nu har vår duschslang varit lite halvtrasig så det har varit ett riktigt äventyr att duscha. När som helst har nämligen munstycket kunnat ramla ned och börjat ringla runt i duschkabinen. I helgen bytte pappa duschslang. För att fira att något så enkelt gjort så stor gjort mig så glad tog jag idag en lång varm dusch på förmiddagen. :)

Något annat som livar upp är tanter som säger: "Ska ni inte elda upp Gallerian också så kan de bygga ett nytt statshotell?"

När Emma var liten och försvann

Alla har vi såna där historier man berättar om och om igen och som de man umgås med ofta hört tusen gånger. Tänk vilken tur det är att vi ibland får nya såna! Vore väldigt tråkigt om alla bara hade ett roligt tillfälle i sitt liv att se tillbaka på. Själv har jag nämligen rätt många. Som när jag var liten och mamma glömde at jag slutade tidigare. Jag letade så efter henne att jag råkade låsa mig själv ute och fick gå till faster iklädd t-shirt, tights och strumpor i slutet på vintern. på vägen blev jag däremot upplockad av en brandbil som körde mig till polisen. Där ringde de efter mamma som lämpligt nog hela tiden befunnit sig hemma hos min faster (jag kanske är synsk!) men jag vägrade åka med henne hem och missa polisbilen. På köpet fick jag min nalle Hugo som fortfarande sover i min säng även om han allt som oftast ligger fastklämd mellan sängen och väggen. Tur kanske att inte alla ens livserfarenheter är så dramatiska.

Och nej, min mamma har aldrig glömt mig sen dess. :)

Farväl jorden, hallå sjukan

Jag har officiellt blivit kidnappad av förkylningsmonstret men ingen vila för det. Hittills har han suttit på min högra axel och tvingat mig plugga fysik, söka jobb, spela flöjt, skicka iväg bilder... I HATE HIM! Dessutom har han inte gett mig någon föda på alldeles för länge. Snart ska han dessutom släpa mig efter sig hela vägen till biblioteket för att låna en töntig bok om klimat. Man blir väldigt anti i hans sällskap.

Och ja, det är klart förkylnigsmonstret är en man. Alla kvinnor är ju snälla. Eller? Hm..

Mitt i prick

"Kvällen präglades av trevlig stämning och skön samvaro." läste jag i Sala Allehanda idag. Vilken toppenbeskrivning på en lyckad kväll. Jag kan nästan känna hur trevligt och mysigt det måste ha varit när man kan säga så. Tror att det är ett uttryck jag ska adoptera och använda lite oftare.
- Hur var helgen?
- Den präglades av trevlig stämning och skön samvaro!


Sånt vi alla lider av i tysthet

Jag har ett så kallat I-landsproblem. De senaste tre måndagarna har jag tittat på ett TV-program och förväntade mig förstås att få se det även idag. När jag slog på TV:n däremot och de visade ett helt annat program insåg jag att de ju förra veckan sa att det skulle vara en annan sändningstid för programmet. Frågan är bara när den tiden var...

Balett för själen

I helgen var jag och J på balett - något som jag absolut kan rekommendera! Det var en sånt där tillfälle när man glömmer allt annat och bara njuter. Så otroligt vackert. Den enda nackdelen var mäjligtvis att både jag och j hade lite svårt att hålla oss vakna i första akten. Men det visar ju egentligen bara vilken skön och avslappnad stämning det var... :)


I helgen åker jag till Stockholm

Av den här anledningen!



Close your eyes and I'll kiss you,
Tomorrow I'll miss you;
Remember I'll always be true.
And then while I'm away,
I'll write home ev'ry day,
And I'll send all my loving to you.

I'll pretend That I'm kissing
the lips I am missing
And hope that my dreams will come true.
And then while I'm away,
I'll write home ev'ry day,
And I'll send all my loving to you.

All my loving I will send to you.
All my loving, darling I'll be true.

- The Beatles

Söka jobbångesten vi alla känner igen

Idag skrev jag mitt första ansökningsbrev för i år. Inte för att jag skrivit särskilt många sedan tidigare då jag redan haft "gratis" jobb men.. Helt klart mitt seriöste någonsin men så gör det här med studenten att hela livet känns lite seriösare. Jag måste ju börja försöja mig själv. Hemska tanke! Det är konstigt att jag som är så plikttrogen i det mesta annat ska vara så dålig på att hålla utgifterna på en lagom nivå. Är det livets mysterium kanske?

Att prestera

Finns det något värre än att göra något lite halvbra och dessutom vara medveten om det? Alltså inte superdåligt så att man uppenbarligen hade en dålig dag utan precis så mittemellan bra att det skulle kunna passera som ens bästa försök. Att sedan kort senare komma på hur man kunnat göra det mycket bättre hjälper inte heller...

Det blir bara bättre och bättre

För att fortsätta min promotion för Salas nya café kan jag berätta at jag och T idag fick oräkneliga antal påfyllningar av kaffet och dessutom gratis godis idag när vi tillbringade ca 3h där. Om det var för att bli av med oss var det en otroligt dålig metod för nu tänker jag bara på att ätervända...
För överigt har de också öppet på söndagar (!).

Plugga med Einstein

Idag har jag studiedag. Och för första gången i mitt liv ska jag ägna en stor del av den till att studera. Men för att pigga upp mig själv när jag kliar mig i huvudet ovanför fysikboken ska jag tänka på detta:

"Det som är svårast i världen att förstå är inkomstskatten."

- Albert Einstein

Är det sant borde jag ändå ligga rätt bra till...

De vet hur man lägger orden

I've just seen a face I can't forget the time or place
where we just met she's just the girl for me
and I want all the world to se we've met
la da da da da dum

Had it been another day I might have looked the other way
and I'd have never been aware but as it is I'll dream of her tonight
la da da da da dum

Falling, yes I am falling
and she keeps calling
me back again

- The Beatles!

Det händer saker även i vår lilla stad

Det har öppnat ett nytt café i stan och Äntligen är det någon som har tänkt till! Sjukt mysigt, lagom dyrt och trådlöst internet. När jag åte förbi i lördags kväll kunde jag dessutom inte tro mina ögon, de hade öppet en lördagkväll. :o Hoppas bara att folk går dit nu så att det blir kvar. Jag ska definitivt dra mitt strå till stacken. :)

Jag har mina skäl

När man inte har något vettigt att säga är det bättre att vara tyst. Jag är dålig på att efterleva det i verkligheten men här på bloggen håller jag ganska hårt på det. Därför har det varit tyst ett tag då jag inte tror att någon är intresserad av att jag åt pizza till lunch idag och spelade konsert igår.

Istället citerar jag någon som hade något att säga:
"Happiness is only real when shared."
- Ur filmen Into The Wild

Bakåt i tiden

Jag tror att man haft ett bra liv om man skulle göra vad som helst för att åka bakåt i tiden samtidigt som man inte skulle vilja offra nuet för något annat.



Pratade just i telefon med min andra "syster" H som däremot inte är så lik mig till utseendet. Sjukt att det gått så lång tid sen jag var där men underbart att vi fortfarande kan prata hur länge som helst om egentligen ingenting. Riktig vänskap kanske man hittat när man inte ses eller pratar så ofta men ändå känns det inte som att någon tid passerat.

Inte utan min syster



Jag (ironiskt): -M ta en bild så man kan se hur lika vi är.
M tar bilden och börjar gapskratta.
M: -Haha ni ser ju ut som tvillingar.

Hur hände det här??

Mitt samvete

Idag prövade jag min själbevarelsedrift. På psykologiprovethade jag facit mitt framför näsan nästan hela provet men jag tittade inte(!). Anledningen var att jag satt längst fram och läraren rättade parallellklassens prov samtidigt.

Fast egentligen var det inget test. Jag tror nämligen jag skulle haft svårare för att titta än att inte göra det. Jag skulle fått så dåligt samvete. Jag kommer fortfarande ihåg när jag fuskade på glosprovet i fyran och tittade den som satt bredvid hur "surpise" stavades. Förlåt Torgerd! Enligt Freud har jag nog ett större överjag.;)

Fjällvandring


Kom hem från fjället igår kväll och riktigt mysigt har vi haft det. Resa med tåg och buss dit där mina små lamm satt och sjöng hela vägen. Mysigt, kanske inte för resten av bussen men.. På torsdagen var det toppen väder och vi vandrade en bra bit. Kom iväg runt halv tio och var hemma til halv fem så nog blev det en bit vi pulsade i den glittrande snön. Toppen var en höjdpunkt (haha) men sjukt fin utsikt och sen nedförsbacke på hemvägen. Väl hemma var vi rosiga och lite solbrända.
Fredagen gick vi inte riktigt lika långt då de var ganska trötta sen dagen innan då de gjorde en toppeninsats. Men upp på en vacker topp kom vi igen som denna gång låg i Norge. Där byggde de en snögubbe som ska stå som monument hela vintern.
Igår städades stugan och sen blev det hemfärd med ännu mer övertrött sång och ek på buss och tåg. Damerna som åkt buss med oss valde att inte sätta sig i samma tågvagn. Undrar varför?!? Väldigt lyckat har det varit i alla fall och det känns skönt. Nu har jag ju faktiskt kommit en bra bit med detta projekthelvete som det kallas i min klass. Dags för rapporten... eller nåt.