Kulturnatta, tjohoo!

Supermysig kväll igår på Kulturnatta. Fick faktiskt en liten aning om varför man bestämmer sig för att stanna kvar i denna charmiga lilla stad vi bor i. Att 10.000 invånare (plus minus några) kan lyckas samla så mycket bra musik. KÖrsång, orkester, storband och andra band. Mys- och gladfaktor till 1000!
Att jag sen jobbat hela dagen innan och gjort mina tre första guidturer i gruvan som gick toppen och satte min trevlighetsbarometer på max gjorde bara saken bättre. Kanske att man skulle jobba jämt? Då kanske trevligheten skulle fastna för alltid. :)

Kvällen avslutade med te och lite skvaller hemma hos bästa S. Det är så härligt med helg!

Trygghet och musik - topp!

Jag älskar mitt rum! Att komma hem och sitta och njuta är nog bland det bästa som finns. Är få ställen där jag känner mig så trygg som här. Det är bara att hoppas man kommer hitta liknande platser i framtiden. :)

Igår och idag har jag spelat konserter för lågstadiebarn med Kulturskolans lärare och det har varit sjukt kul. Barn är en otroligt tacksam publik och det var lika högt juber varje gång vi aavslutade med "Keep on Walking". Trodde inte ens de skulle känna igen den låten. Ibland har man lite dålig koll. :P Själv spelade jag Titanic som "visa upp flöjt"-låten och fick lite jubel en konsert i alla fall. :P

Presenttips

Med min födelsedag som närmar sig, två månader, förstår jag att presenthetsen redan infunnit sig hos alla mina bekanta. Vill därför tipsa om denna sida där jag utan tvekan kan lova att vad ni än köper kommer jag vli otroligt glad. ;)

Mystik på jobbet

På lördag blir det premiär på nya jobbet: som medlem i Gruvkören. Fick ett samtal idag från "chefen" och ska nu lära in melodierna på några låtar för att backa upp den ensamma sopran som annars fått stå för detta. Och gissa vilka vi ska sjunga för? Frimurarna. Jag kan inte låta bli att undra varför man vill ha ett hemligt sällskap. Vad gör man egentligen som är så otroligt hemligt?!

Filmtittande är en konst

Filmtittande är inte alltid det lättaste. Det kräver nämligen precis rätt sällskap, vilket i många fall helt enkelt är inget sällskap. Tittar man med en grupp finns risken att några är ointresserade och stör andra med prat. Tittar man med någon annan och själv har valt filmen koncenterar man sig lätt på den andre personens reaktioner istället för på filmen. Särskilt om man tidigare lovordat filmen. Eller kanske värst om man själv tycker filmen är bra och den andre inte gör det så man måste gå in i någon sorts försvarsläge. Som sagt, all heder åt mysigt filmtittande i rätt sällskap men själv framför tv:n kan man gråta precis hur mycket man vill... även om det var glädjetårar! Eler hur H!?

Döda poeters sällskap är filmen för dagen.

YES!

Kände mig måttligt motiverad imorse när jag gick upp klockan kvart i sju för att skriva ett prov jag dessutom betalat för hela dagen. Bättre kändes det dock här hemma framför text-tv och facit. 2.0, där satt den! :) Skönt att inte behöva fundera på vad man ska komma in på och inte. Framtiden känns härlig! :)

Nya fönster


Jag har blivit förpassad från mitt rum tillsammans med de flesta av mina ägodelar. I dagarna ska jag nämligen få nya fönster och en balkongdörr som leder ut till ingenting.

Mys i mörkret i stället för glassande i solen

Igår var jag hemma hos K ute i Öja med ett trevligt gäng. Scones och Rappakalja stod på schemat. Det är roligt med sällskapsspel! Ännu roligare är det när det går bra och inte för att jag och J vann men svarade rätt gjorde vi på två frågor helt oavsiktligt. Ibland kan man mer än man tror. ;)

Tråkväder+förkylning... vad hände med vårkänslorna?!? Tur att man hade en bra kväll att tänka tillbaka på då. Mamma trodde jag varit ute på småtimmarna då jag såg helt förstörd ut imorse. Jag var nog hemma lagom till midnatt och fick en ganska lagom mängd sömn. Det är sånt som vädret gör mot en!

Solen kom äntligen!

Äntligen kom den älskade solen och jag vaknade lycklig imorse. Ända tills jag insåg att jag och Jo skulle ta oss ned i ett stort svart hål någon timme. Gruvan var dock rätt trevlig och vi kom till och med ihåg hur radion funkar. Dock missade vi att slå på huvudströmbrytaren och var rätt tacksamma för ficklampan när vi var nere på 25 meter. Det är inte lätt att vara en gruvguide-to-be. En hel del att hålla reda på...

Väl hemma gjorde jag något ganska oväntat. Shoppade smink med mamma. Kanske låter som en ganska vanlig mamma-dotter-aktvitet men inte om man vet hur ofta min mor använder smink.

Ödets ironi

Imorse vaknade jag pigg och glad av att solen strålade in genom fönstret. Påsklovets första dag! Jag kunde inte somna om trots att klockan bara var kvart i nio (tidigt för mig) och bestämde mig för att gå upp, städa ur garderoben och sen gå ut i solen. Lagom till att jag slängt ut alla mina kläder på golvet och bäörjat rensningen inser jag att himlen nu är täckt av moln istället för klarblå. Lagom deprimerande så när jag rensat ur massor med kläder i mina mått mätt och städat rummet sov jag en stund. På eftermiddagen gick jag, mamma, Lillasyster och K till Coop och köpte en film då det helt klart var deprimerande filmväder. När vi kommer ut skiner solen igen..

Väl hemma blev Lillsyster E så rädd att hon började gråta när vi pratade om att man kan plastikoperera sig. :P