Mellandagsarmbågande

I'm back! Efter massa julmys, film och julmust gav jag mig idag ut i mellandagshetsen här i hufvudstaden tillsammans med min vän S. Skorna med klack som var så fina i början av dagen var det värsta som hänt mig i slutet men ändå lyckades jag amrbåga mig till ett reafynd och två fynd till ordinariepris. Mycket nöjd är jag. Därmed har jag också förtjänat det fantastiska att inte göra någonting ikväll. Soffan here I come! :)

Jullov på riktigt.. det sista?!

Julavslutning i skolan idag. Ett måste för att den riktiga jullovskänslan ska infinna sig! Rektor M höll ett kort bra tal och överraskade sedan alla med att sjunga och spela piano: "Have Yourself A Merry Little Christmas". Väldigt kul att hon bjöd på sig själv.. särskilt som hon var väldigt duktig också. Tråkigt bara med folk som inte klarar av att andra kan något de inte själva gör och måste kommentera.
Blev sen fika i bästa jullovsstil på bästa caféet innan jag och T gav oss ut för den sista julklappsjakten. Antagligen min mest lyckade för i år. Finally! Nu kan man njuta.. och slå in paket. ;)

Scrubs - baserat på mig? :O

Kollade på Scrubs tillsammans med vänner tidigare ikväll och skrattade gott åt Carla som klagade på att Turk alltid följer efter henne hemma. Till och med nästan in på toaletten. Kul, tills jag insåg att jag gör precius samma sak själv. Häromdagen höll jag nämligen själv på att följa med J in på toa, tills han sa åt mig vad han skulle göra. Då vände jag och skaffade ett eget liv.. Och det gjorde faktiskt skämtet ännu lite roligare. ;)

Sommaren är räddad

Jag har fått sommarjobb! I januari ska jag nämligen börja utbilda mig till guide i Sala Silvergruva. Sjukt spännande faktiskt! Tyvärr bara halvtid, möjligtvis lite mer, så jag får satsa på att söka lite annat också men det är skönt att veta att man har någon sorts inkomst.

Vakna upp til growl piggar upp

Imorse var jag sådär lagom pigg och sur som mitt inte alltför positiva morgonhumör brukar göra mig. På väg till skolan däremot bättrades det på då jag gick bakom en killa som sjöng. Jag har sett honom förut cykla förbi och sjunga till mp3:n ch det är väl uppiggande i sig men just den här morgonen growlade han. Ganska kul!

Dags för årets stora kärlekstest

Nu är sista matteprovet avklarat och jag har en liten paus innan biologiprovet på måndag då jag kan börja fundera på det eviga mysteriet denna årstid: JULKLAPPAR. Jag hade komit på den perfekta till J, tills den inte var så bra längre vilket var alldeles nyss. Plan B måste med andra ord tillgripas. Och plan A var bättre, därav plan A. De enda jag har julklapp till just nu är egentligen mamsen och Lillasyster. Pappa har jag dock en plan för och vissa andra med. Probelemet är ju bara att julklapparna och hur uppfinningsrika de är av vissa kan ses som det stora körlekstestet. Vem älskar jag mest? Detta dilemma kommer från och med imorgon kväll tills på söndag föra mig till hufvudstaden för "Den stora julklapsjakten". Fortsättning följer..


Var det förresten någon som sa att julen har ett annat budskap en julklappar?!?

Blir vi lediga nu?

Äntligen kom snön till stan. Och med det gissar jag det vanliga snökaoset. Vi svenskar blir ju lika förvånade varje år.. Lite julstämning börjar man i alla fall ana. Så pass att plugg börjar känns ganska onödigt (men tyvärr nödvändigt). Här i Sverige är vi i alla fall bättre på det här med snööveraskningen än amerikanarna. Där stängde de skolan varje gång det snöade några centimeter för de hade ingen fungerande snöröjning. En sån lyx det vore.. ;)

I eftermiddag blir det iaf mer julstämning med luciatåg på Lillebrors dagis. Han berätta för överigt för mig igår att:
"Jag är en superhjälte som kan flyga så snabbt att spindlarna blir som verkliga flugor!" Wow, tänkte jag..

Förtydligande

Att jag "satt här" i senaste inlägget betydde att jag satt på mitt rum. Inte på toaletten. :P


Yrken med makt

Städare och byggjobbare kanske inte ses som de mest statusfyllda yrkena här i världen. Men hur många andra yrken ger så otroligt stor makt? Man blir insläppt i folks hem, ofta när de inte själva är hemma, och kan gå runt och snoka hur mycket man vill. Jag har ju själv jobbat en del som städare och trots att det bara varit byggstädningar då inga saker finns att snoka i kan man skratta gått åt folks val av tapet, smutsen bakom spisen mm. Vi håller på och byter fönster här hemma och alldeles nyss hörde jag en av arbetarna klaga på att vår toalett var för liten. Han visste nog inte att jag satt här. :P

För nöjes skulle tränar jag på afrikaners verklighet?!?

Jag tränar afrikansk dans, som jag nämnt tidigare, och idag slog det mig vilken knäpp träningsform det egentligen är. Jag betalar för att för nöjes skulle göra samma saker som tusentals människor gör för att överleva (träningspasset efterliknar nämligen rörelser under en dags arbete som man antar utförs i Afrika). Till saken hör ju dock att det antagligen inte skulle vara billigare för mig att ta flyget till Afrika för att utföra allt detta "in real life". Men trots allt är det ju lite knäppt. Kanske är det vad som gör det så roligt? :)

Jag är det stackars barnets storasyster

Lillebror: Vet du var mitt rum är?
Jag: Eh, jaa. Jag bor ju här.

Jag: Jag kan inte leka så länge för sen måste jag göra annat.
Lillebror: Vad?
Jag: Gissa?
Lillebror: Läxor?

Han har redan fått smaka på bilden av upptagna vuxna som "aldrig har tid". Tänk att det är jag som ska behöva lära honom det..

En stund i den perfekta mysvärlden

Idag har jag avnjutit vardagslyx på bästa sätt. Bio med S. Coco - Livet enligt Chanel såg vi och jag vågar nästan påstå att det va den perfekta filmen en mörk och kall tisdagkväll. Lite lagom rolig, söt, intressant och sådär mysigt fransk. Jag är nämligen av den åsikten att franska filmskapare lyckats hitta den perfekta stämningen som gör att filmerna känns verkliga samtidigt som de har ett magiskt skimmer omkring sig. "Tillsammans är man mindre ensam" och "Amelie" är utmärkta exempel på det. Som för övrigt har samma huvudrollsinnehavare. Audrey Tautou kan nog också bidra med en stor del.



Men visst blir man galet sugen på att lära sig franska, sätta på sig randiga fiskartröjor och börja göra hattar? Jag kanske ska skippa matten och fysiken ett tag..

Efterlyses: Naglar

Min klocka visar just nu kvart i elva trots att den egentligen är kvart i tio. Anledning? Jag har för korta naglar för att ställa om mitt armbandsur till vintertid. En person med lagom långa naglar och vilja att hjälpa mig eftersökes därför. Man blir så stressad av att tro att man är en timme sen hela tiden..

Jag var för övrigt på mitt livs första jobbintervju idag. Trodde aldrig jag skulle beskriva det så men.. det var väldigt trevligt. :)

En räddare i nöden

Min vän Kakan ska hjälpa mig imorgon. Och det skriver jag inte här för att det är intressant för någon annan utan för att jag på något publikt sätt vill visa hur glad jag är för det. För att citera henne själv när hon citerar oss när vi citerar (öhh?) Winnerbäck:

"Kära vänner i ljus och i mörker i växlande väster och öst är ni alltid mitt hopp och min helande tröst"


När det svämmar över

Jag har någon sorts idé om att folk var mycket känsligare förr. Kanske är jag ensam om den bilden men annars har jag en teori. Filmen! Nuförtiden kan vi passa på att gråta av oss helt utan anledning framför en sorglig film. Den perfekta ursäkten. Innan filmen däremot, vad hade man då för val? Jo man blev helt enkelt tvungen att hålla in med allt tills det brast. Eller sitta på sitt rum och gråta nu och då men det är väl inte okej? Då kanske man är deprimerad.. Nej tacka vet jag att sitta framför en lite lagom sorglig film och gråta alldeles oproportionellt mycket när huvudpersonen gör slut med pojkvännen för femte gången. Ibland måste man lätta på trycket. :)


Inte konstigt att man skräms!

Jag har en acnekräm jag smörjer in hela ansiktet med varje kväll. Sen ser jag ut som ett spöke. Alldeles vit i ansiktet ska man vara om man tagit lagom mycket. Inte konstigt att Lillasyster hoppade till en morgon när jag kom ut ur mitt rum. Jag såg väl ut som spöket laban själv.

Appropå spöket Laban kommer här dagens Lillebrorcitat (som jag tyvärr inte hört live):

Lillebror diskuterar med kompis på dagis när kompisen fyller år
Kompis: Jag fyllde år igår
Lillebror:
Nej jag tror bestämt att det är på söndag


När man kan göra vad man vill

Det är inte ofta jag har lediga dagar men faktum är att jag denna lördag kunnat välja precis vad jag ska göra. Jag har då valt att inte plugga till exempel, trots att jag tänkt det, och nu bär det snart iväg då innebandy. Det är skönt med riktig helg ibland! :)

"Berätta hur du gör.."

I onsdags var jag och J på konsert med bäste Lars Winnerbäck. Och om inte han är bevis på att det är insidan som räknas så vem är det? Skulle jag beskriva honom skulle jag kanske inte välja ordet snygg (mycket möjligt att även åldern spelar en viss del här) men är det ändå inte så att varje gång jag varit på konsert med honom går därifrån lite småförälskad. Han är ju så gullig! Antagligen skulle han själv inte gilla den beskrivingen men trots sina knivskarpa texter är han nog en mysfarbror med hela svenska folket. I alla fall på scen.

Berätta hur du gör
Berätta hur du gör
Det är en känsla som du lämnar
När du vänder bort din blick
Berätta hur du gör

-Lars Winnerbäck

Och jag håller fast vid teorin att det finns en Winnerbäck-låt för alla tillfällen!



Sakers verkan och biverkan

Den där sprutans nyttan och verkan kan man ju tvivla på men efter nån timmes extra sömn då jag varit i skolan en lektion har febern gott ned i alla fall.

Dagens vedermödor

Imorse vaknade jag av att hela huset skakade till och något ramlade ned ute i hallen. Misstänker att det var något tungt fordon som kört förbi utanför men det har aldrig tidigare skakat så mycket! Precis efter hörde jag en orolig röst från rummet bredvid: "Emma vad var det?" Det är tur att jag är så modig och lugnt kunde förklara.. ;)

Modigheten rann dock ur mig när skolsköterskan högg sprutan i armen på mig lite senare. Då klasskompisen som tagit vaccin före mig stått i dörren ett tag och pratat först trodde jag det skulle gå till på samma sätt för mig. Men icke, jag hann knappt sätta mig i stolen för att lyssna på ett gulligt tal om biverkningar (det jag trodde de pratat om) innan sprutan satt i armen och ont gjorde det. Jag är väl klen... Visade sig att S pratat med skolsköterskan om hon skulle ta sprutan trots att hon var förkyld. Och såna problem har ju inte jag längre. Bara väldigt ont i armen..