I mina drömmar sitter en liten gubbe i hörnet av butiken och dricker kaffe

Tjoho vad det snöar ute och jag har runnit runt på stan i det vackra vädret förstås. Bror min belönade mig faktiskt med en påse godis för min insats. Jag önskar ibland att jag både i en väldigt stor stad där jag kunde ha en liten kvartersbutik där jag var stammis och kände personalen. Eller personal och personal, helst skulle det nog vara en trevlig ägare som drivit butiken huuuur länge som helst och kunde tala om vem som bott i ens lägenhet minst 30 år bakåt i tiden. Och som gav lite rabatt ibland när man hade det knapert. En pratig gubbstammis skule det finnas i hörnet också, alltid med en kopp kaffe i handen. Kaffe skulle självklart vara butikens huvudsyfte. Kanske café kombinerat med butik. Eller ja, kaffe kombinerat med butik för kakorna bakar jag hellre själv. Det är min dröm, haha, jag kräver inte så mycket av livet. ;)

Vad vore jag utan almanackan??

Min almanacka styr mitt liv. Det kan låta väldigt tragiskt men utan den blir det alldeles kaotiskt i hjärnan och jag börjar dubbelboka och trippelboka mig hej vilt. Med almanackan däremot har jag en fantastiskt välordnad bild av mitt liv veckovis. Jag kan i förväga föreställa mig vilka veckor som kommer kräva mental stressförberedelse och vilka veckor jag kan återhämta mig (kanske sportlovet nästa gång). Det kanske också låter tragiskt men jag trivs med att vara upptagen. Det är nämligen aldrig lika roligt att titta på film ellr läsa en bok som när man absolut inte har tid. Vem vill titta på ännu en film när man är uttråkad? Och ja, uttråkad är precis vad jag blir ganska fort när jag inte har min almanacka lite lagom fullklottrad. Det är tur att jag vill jobba med något som kräver lång utbildning för skola är absolut något som tenderar att fylla upp tiden.

Wanted

Lila plånbok med 20 kr, spärrat VISA-kort och körkort med min bild på. Ingen bra dag idag. Hittade tre toppentröjor på rean, kom på att jag hade en kupong hemma som gav mig 20 procent rabatt. Tyvärr kunde de inte hänga undan kläderna så jag fick springa hem för att väl tillbaka upptäcka att en var borta och också min plånbok. Surt!

Det är lite luddigt

Min hjärna just nu:

Trött.. mätt... projektarbete.. Paris.. Oslo..eller Ecuador... läkare...träna...sova... skor?!?...OC...helg!

Något vi alla dras med ibland

Idag har jag varit så där löjligt trött att allt känns lite småflummigt och hjärnan är inpackad i ludd. Frågan är bara varför för sovit ordentligt har jag faktiskt. Att boxa lite på S ikväll kanske piggar upp. Lite mer än att betala skulder i alla fall vilket stod på agendan alldeles nyss. Och helg förstås. Efter halv tio och Gutiar Hero-förlust imorgon ser jag inte skolans ljus förrän på måndag igen. Nog för att jag trivs mycket bra där men jag klarar bara max 5 dagar i taget!

När intelligensen kickar in.. eller snarare ut

Skolanda är trevligt och idag försökte vår elevförening KEF förbättra den genom att anordna en Guitar Hero-turnering. Jag tänkte fel med tiden och missade att kvala på medium men genom kontakter lyckades jag ändå roffa åt mig en medium plats på hard-tiden. Gick helt okej men självklart var jag då tvungen att pröva hard och därmed säga farväl till min medium plats. Slutade med att det gick uselt men jag kom med i slutspeled som sista man (kvinna). NU har jag ju däremot ingen som helst chans att vinna. Hur tänkte jag?!? :P

Alla är vi människor, tillsammans!

Ibland är det viktigt att komma ihåg att vi akn älska varandra lika mycket även om vi har olika åsikter. Jag kommer ihåg det. Hoppas andra tänker samma om mig just nu. Ibland kan det nämligen vara jobbigt att säga vad man tycker. Men man kan inte heller låta bli för det är så viktigt. Även de som inte vågar prata själva måste ha ett sätt att göra sin röst hörd. Då kanske nån annan får ta smällen.

En dag som träningsblogg

Om det här varit en träningsblogg hade dagens inlägg låtit så här:

Uppladdning 2h innan:
Shopping med K

Uppladdning 30 min innan:
Grilled cheese
Pommes frittes
Falafel
Kakdeg

Träningspass:
Galet jobbiga statiska övningar som fick en att gråta i en timme

Nedvarvning:
Thé, kakor och Let's Dance hemma hos oss

Kanske inte det optimala träningsupplägget men galet skönt var det och galet skönt ska det bli att sova. Imorgon är första utbildningsdagen på jobbet. :)

Boxas för fulla muggar

Första passet boxersize = mycket lyckat! :) Energikickar är toppen, dock kanske inte lika när man ska sova. Men imorgon blir det massa mys med S och K så då är det okej att vara lite trött. ;)

Vad lever de i för värld?!?

Hur kommer det sig att de aldrig städar i filmer? Aldrig! Här lägger de ned flera miljoner på att spöken och monster ska se verkliga ut och sen städar de aldrig hemma. Hur skulle ett spöke ens kunna se verkligt ut? Det är väl ändå ingen som tror att man kan ha så lagom städat hemma som de flesta familjer har i filmer utan att någonsin städa. Eller serier där man följer människor under fler år.. städar inte en enda gång. Onaturligt. Särskilt för mig som gått tillbaka till att vara en ordningens människa. Har haft några tonårsår nu då jag inte varit drottningen av renlighet i huset (annars innehade jag titeln många år som yngre) men nu är jag tillbaka och konkurerar om kronan med Lillasyster. Watch out!

Verklighetsuppfattningen gör kullerbyttor


"..så om man har en tom mängd inom klammrar blir det ett element..."



Vem sa att matte var logiskt?

Mitt livsmål

I julklapp denna jul fick jag boken "1001 böcker du måste läsa innan du dör av min kära morbror och hans fru. Mitt stora livsprojekt är därmed att läsa dessa böcker. Än så länge har jag läst 38, vilket är 3,8 procent. En hel kvar med andra ord men jag är på god väg. Just nu läser jag David Copperfield och på golvet ligger Liftarens guide till galaxen och väntar. Klara det ska jag i alla fall!

Mitt livsmål

I julklapp denna jul fick jag boken "1001 böcker du måste läsa innan du dör av min kära morbror och hans fru. Mitt stora livsprojekt är därmed att läsa dessa böcker. Än så länge har jag läst 38, vilket är 3,8 procent. En hel kvar med andra ord men jag är på god väg. Just nu läser jag David Copperfield och på golvet ligger Liftarens guide till galaxen och väntar. Klara det ska jag i alla fall!

En historisk dag

Första dagen på sista terminen. Helt klart en av dessa historiska dagar jag antagligen aldrig kommer se tillbaka på längre fram. Jullovet är slut och har inneburit julgodis, massa film, lite läsning, långa sovmorgnar, ett blogginlägg, shopping, längdskidor och mys. Men nu är det alltså dags att ta tag i livet igen. Jag är helt klart en periodare vad gäller såna saker. Nyårslöftet är att träna ordentligen (inte skolgympa) minst två gånger i veckan, gärna fler, och det har jag faktiskt klarat hittills då jag förra veckan hade den fantastiskt godkända ursäkten råförkylning. Annars är det till att börja med plugg och ta igen tid med en del vänner som gäller den veckan.

Appropå historisk dag var det även detta datum för 88 år sedan man för första gången gav en människa med diabetes konstgjort insulin. Inte dåligt!