Jul jul strålande jul

I fredags var det julkonsert med Tommy Nilsson och KSK-kören som iaf enligt mig gick över förväntan. MYcket roligt! Efter blev det rekordfart mellan kyrkan och stationen där jag hoppade på ett tåg till huvudstaden. Här har jag nu både införskaffat ny fin mössa och sett en superkonsert med Mustasch igår.
Idg är det iaf första advent och Lilla A har hoppat upp och ned hel eftermiddgen när ljusstakarna kom fram. Tänk om man själv blev så glad av en liten ljusstake. Då vore livet enkelt. Jag och J ska iaf trycka oss snygga t-shirts nu på eftermiddagen innan det bär av hem till den lilla hemstaden. Nya snygga t-shirts blir man också glad av. Och rea på den snygga tröjan jag velat ha i flera månader. Och bra filmer som "The Fall" som jag mer än rekommenderar. Kram/

Ny adress

Nu har jag flyttat till ett stort men för tillfället lite rörigt hus där jag tror jag kommer trivas. Enda molnet på min himmel nu är att gardinstången var för kort och vi har biologiredovisning på onsdag.
Nära och bra till orkestern ikväll iaf! :)

Akta er här kommer hon

Känsliga läsare varnas för inslag av ironi i detta inlägg.

Fysikproffset Emma (som för övrigt har namnsdag idag, Elisabet) har precis gjort entré på NV-himlen. Skrev precis klart en mycket fin labrapport där jag i min analys har en referens till "Figur 1" som jag så proffsigt ritat i Microsoft-98 Draw.
När jag dessutom bakat supersnygga pepparkakor utan formar till min hjälp känns det ju inte som att något kan gå fel. Synd att vi får tillbaka matteproven imorrn...


Idag slår vi rekord

Familjen slog idag rekord på IKEA. Jag tror nog att personalen kunnat jaga ut oss med HÄXA kvastar, eller vad de nu skulle heta, om vi stannat lite längre. Men sen fick jag ju även med mig en grön matta, en grön lampa och ett grönt påslakan som ska sys om till gardiner så jag är ganska nöjd med mitt gröna tema.

Sen att det snöade stora vackra flingor imorse gjorde ju inte dagen sämre. Var otroligt vackert så länge man bara behövde stå i köksfönstret och titta. Tyvärr har ju allt smält bort nu men det är ändå inte förrän lagom till jul man vill ha det.

Jag drömmer om en helg, hemma...

Hemmahelg på gång. Känns som det var väldigt längesedan faktiskt men jag vet inte es om det stämmer. Länge sen jag hade en helg hemma för mig själv iaf men det har jag ju inte nu heller. Och J:s sällskap är ju inget jag vill byta bort annars.
Det är iallafall mest saker-som-amerikaner-borde-göra-i-Sverige-aktiviteter som står på schemat. Bland annat besök i gruvan och på IKEA. Kanske att pepparkaksbak hinns med också. Och förstås.. en födelsedagsfest för stora F som blir 18! GRATTIS!

Lugn kväll väntar med film eller liknande om jag får som jag vill. När det regnar gäller det ju att utnyttja situationen och vad är mysigare än att sitta inne då? ;) Snart improvisation och sen kanske ett kort besök i nya huset som vi fick tillträde till idag! Flytt nästa helg.

Ibland blir det bra

Nu när jag precis gjort mitt lilla erkännande om birta på skrivlust här så satte den faktiskt in lite idag känner jag. Kanske beror på att jag haft en ovanligt trevlig kväll hemma hos S tillsammans med K och amerikanen. Var pizza och kladdkaka som stod på menyn, det bästa Sverige har att erbjuda. ;)

Annars raggning-av-elever-till-KSK som stod på schemat i skolan efter totalt misslyckat matteprov. Faktiskt en riktigt kul eftermiddag. Min svensklärare gjorde min dag då hn efter att ha sett hur fint GP pyntat sitt klassrum med ljus och allt möjligt kom joggandes från svenskinstutitionen med hale famnen full av krukväxt: "Nu ska vi minsann också ha mysigt!". Efter det kan man helt enkelt inte ha en dålig dag.

Det är så läget är

Ber om ursäkt för det långa upphållet och det kan tänkas att det kommer fortsätta vara rätt tomt här ett litet tag. För tillfället är det mycket annat på gång både i skolan och utanför. Men nån gång hoppas jag skrivlusten kommer tillbaka så ge inte upp!

Hjälp sökes

Jag har från och med nu och nästan tre veckor framåt en amerikan i huset som behöver underhållas. Ideér och svenskt sällskap mottages tacksamt, särskilt vardagar och kvällar.
/Emma