Veckan som gått

Veckan som gått har varit full av jobb (så även idag om nån timme eller så) och mys som restaurangbesök och cykeltur ut på landet. Förra helgen var jag dessutom på en liten minisemester med tre supertjejer så det har inte funnits mycket tid över att skriva här. Och så kommer det fortsätta i en vecka till. Imorgon åker jag nämligen iväg till Karlskoga på något så ovanligt som forskarvecka. Kan låta lite konstigt men det hände sig så att jag blev erbjuden att få åka och kände att det var ett erbjudande man inte kunde tacka nej till. Är därför packning till detta som står högst upp på att-göra-listan nu när jag efter löning igen försökt få lite ordning på min spretande ekonomi. Körkortet är i alla fall äntligen betalt och det blev även lite över till sparkontot. :)

Undersökningen fortsätter

Den mycket intressanta diskussionen om huruvida man viker eller knölar toapappret fortsatte ikväll hemma hos A. Och det visade sig att majoriteten i det sällskapet faktiskt vek pappret. Tror knappt att det fanns en enda knölar representerad. Kom även fram till att ca två rutor och sen vika i perforeringarna är det smart sättet. Det är helt klart ett ämne jag kan rekommendera om man har svårt att få igång ett samtal. Alla har ju faktiskt egen erfarenhet!

I övrigt var det en fantastiskt bra kväll som jag kommer minnas länge. Tack hörrni! :)

Premiären inställd!

Var idag efter jobbet dags för min stora gräsklipparpremiär. Vet att det är sent att klippa gräset för första gången vid 19års ålder men jag har helt enkelt haft tur och syskon som gärna gjort det istället. Dessvärre hann jag nu bara lagom klippa den bakre delen av trädgråden som ingen ser innan gräsklipparen gick sönder. Vet inte om det var tur eller inte...

Barnfasoner man inte växt ur

Ett par kom in och fikade idag och när damen tagit de båda kakorna de skulle ha sa mannen: Men byt den där så får du en större. Och det gjorde hon. Hon la tillbaka den ena kakan i disken igen och tog en annan av samma sort för att hon tyckte den var större. Är det inte vad man brukar behöva säga till barn om? Jag blev så paff att jag inte sa någonting.

Toabesök på fikarasten

På fikarasten idag togs upp en del saker som kanske inte annars hör hemma på en fikarast. Jag och K upptäckte nämligen att vi ett tag haft samma fundering: Tänk om man alltid gjort fel när man går på toa det är bara aldrig någon som kommit på det efter som man oftast går själv. En het diskussion om ämnet kom upp och det visade sig bland annat att det finns många olika sätt att hantera toapappret. Vika, rulla eller skrynkliga. Vi var ungefär lika många som gjorde på varje sätt så det var en ganske välrepresenterad grupp. Frågan är ju om inte såna här saker antagligen är ganska lika inom famlijer då man oftast "ärver" toavettet från sina föräldrar. Det tål att tänkas på... :P

Några timmar i taget

Kändes fantastiskt bra att när man idag befann sig på jobbet kl 14 var det samma tid man gått upp de senaste dygnen. Med andra ord har jag nu påbörjat den kraftiga tidsomställning vilket resulterar i att jag nu inte als är trött fastän jag borde sovit för länge sen. Back to work var inte riktigt så jobbigt som jag trott.  Känns tomt efter toppenhelgen men det fanns mycket att fylla tiden med så det gick fort. Hoppas bara alla står ut med mig och mitt eviga tjat om HULTSFRED! :P
Tidigare på dagen, för jag gick faktiskt upp ganska tidigt trots den lediga förmiddaggen, förvärvade jag även viktiga kunskaper som att Lars Winnerbäck har tjej och barn samt har spelat i band med Anders från "Anders och Måns". Det första jag lärt mig sen skolan slutade kanske? Det är härligt med lov!

Orättvis semester?

Ibland suger det att ha ledigt. I alla fall när man bett om lov att va ledig redan i april och när sen juli väl kommer visar det sig att alla andra också tagit semester så då ska man stå där med dåligt samvete. Man blir ledsen när inte planeringen riktigt funkar.

Nu laddar jag upp igen

Nu har jag lagat mat, städat, lagt alla kläder i tvätten och duschat. Uppladdningen har med andra ord börjat igen. Faktum är att det är en mycket bättre uppladdning än man kanske kan tro att helt enkelt köra gärnet. Särskilt som jag räknar med att jag kommer vara rätt trött imorgon så det är bra att ta tag i allt innan man upptäcker hur trött man är. :P Nu ska jag bara försöka mig på jobbet att vrida tillbaka dygnet ca 6 timmar. Det är ju nästan ett heltidsjobb i sig. Tips?

Hur man sätter artister i fack

Har hört att man som människa har behov av att sortera människor i fack. Att hjärnan inte riktigt klarar av att vara helt fördomsfri. Vet inte om det är sant men jag har efter denna vecka upptäckt att jag i alla fall sorterar in artister i olika fack efter att ha kollat på några olika saker, nämligen: deras scenarbetare, vad de dricker på scenen, förmågan att själva stoppa i sladden gitarren och hur de tackar för applåder. Winnerbäck kunde stoppa i sladden till gitarren men Takida förstörde när en av dem försökte. Hello Saferide hade en snygg, ung scentekniker och Markus Krunegård hade en äldre man i papparoll. A Camp drack vin ur glas på scenen och Promoe drack nån äcklig blanding med typ citroner ur tillbringare. Winnerbäck skakade på huvudet och log åt applåderna, Thåström sa Varsågod! :P

Hemma från Hultsfred

Hemma efter några toppendagar på Hultsfredsfestivalen nere i Småland. Ha varit otroligt roligt med höjdpunker som Winnerbäck, Thåström och The Sounds. Lite lagom skitig, illaluktande och trött är man ju förstås men det hör ju till. Känns faktiskt riktigt ensamt här hemma där det i vanliga fall känns alldeles för fullt när man inte haft en ensam stund på flera dygn. Ruset har inte riktigt lagt sig än så jag har inte kommit till den punkten där det är skönt att ta det lugnt. Funderar på att bota abstinensen med en Winnerbäck-skiva som snurrar på högvarv men det är inte mycket att komma med efter tre livekonserter. Nej det blir tv-soffan och slö för min del. Imorgon ska man ju tillbaka till jobbet och livet igen. Om det inte var i livet jag hälsade på förstås.