Återkommer på måndag!

Efter en otroligt seg dag på hemmafront med mycket plugg kommer jag imorgon försvinna till storstaden fram tills på måndag. Äntligen helg! Eller ja, nästan i alla fall men med en sovmorgon till kl. 11 räknas nästan fredag som helg nuförtiden. Egentligen kanske ledighet bara handlar om att man faktiskt får sova på morgonen. Jag är i alla fall en kvällsmänniska även om jag just nu är otrooooooligt trött.

Emma rekommenderar varmt...

Idag är ännu en sån dag då det inte känns som jag gjort något annat än sprungit mellan massa olika saker jag msåte gra. Tur då att inte alla var tråkiga saker som t.ex. en givande flöjtimprovaisation och en trevlig och rätt effektiv planering. fredagn den 20:e februari är det helt enkelt bara en sak som gäller. Nämligen fest med tema 60-tal i Pingstkyrkan. Anmäl dig på [email protected] för det kommer bli grymt kul!!

En ny stjärna på min himmel är för övrigt
Hubert Laws.

VI



I ett halvår nu, många fler blir det.

Så mycket som möjligt ska proppas in och inget får rinna ut

Finns det något som får en att känna sig sämre än när ens fyra år yngre lillasyster tränar och flåsar i rummet bredvid medan man själv ligger i sängen och läser. Det var i och för sig biologiboken som var föremålet för min läsning men trots mitt pluggande kände jag mig ganska odiciplinerad. Känns som jag är svarta fåret i min familj. Åtminstone vad gäller oss syskon då jag är typ den enda som inte alls sportar på fritiden. Inte det att jag aldrig motionerar men jag kan ju inte påstå att det är ett stort intresse. Jag är väl mer en sån som som springer när det är fint väder och jag behöver rensa tankarna. Vi såna tillfällen finns det inte mycket bättre. Men just nu är det kallt ute.. och tankarna behöver nog rensas rätt rejält men det finns helt enkelt ingen tid för ifall lite biologi också skulle råka rinna ut av misstag. Men som vi bestämde idag, går man natur har man ju i alla fall rätt att klaga. ;)

There and back again

Hemma igen efter fantastisk bra helg i Linköping. Igår kväll spelade vi Laserdome som var fantastiskt kul samt kollade på Skönheten och Odjuret hemma hos S och D. En klassisk film som håller. Tänk hur många filmer idag som är baserad på nästan exakt samma tema.
Påväg hem idag fick jag sällskap med E och det var mycket trevligt. Pratade om allt möjligt och jag har bland annat bestämt mig för att göra högskoleprovet en gång redan nu i vår så det finns tid för förbättringar sen. Han sa också något mycket fint om förhållanden tycker jag: "Det ska vara vi två mot världen annars är det ingen idé". Kloka ord! Det är ju precis så det ska vara om man hittat rätt. :)

Tack J, A och E för en toppen helg! :)

Jag har fortfarande samma kläder som jag sov i på mig

Jag älskar såna där dagar när man vaknar kl 12, blir serverad frukost, tittar på film fortfarande iklädd och leggings samt gårdagens frisyr och slappar i soffan med trevliga vänner. Är det med tre killar man gör detta kan det ibland bli lite manligt som brottningsmatch framför kylskåpet och liknande men det är sånt man får ta. Det kan de vara värda min vänner. Frågan är ju däremot varför dagen går så fort när man softar så skönt men alltid annars är så lång när man är effektiv men uttråkad. Kanske The Illusionist som vi precis såg hade rätt. Tiden kanske faktiskt går fortare när man har det bra. Allt är ju relativt, eller? Jag har ju till exempel inte ens hunnit byta om än.

Effektiv och intensiv tågresa

Nu är jag i Linköping efter en intensiv och rolig eftermiddag av sex timmars prat med A. Vi kom fram till att eftersom vi dessutom pratade dubbelt så snabbt som de flesta vanliga männsikor hann vi säga lika mycket som de flesta andra gör på tolv timmar. Väldigt effektivt med andra ord, de flesta viktiga områdena blev behandlade. Nu ska jag förhoppningsvis njuta av en helg utan skola.

Nu ska den hålla!

Har även hänt ett annat mirakel idag. Jag har fått ännu en ny telefon. :)
Jag hoppas det går lite bättre den här gången.

C: Har du en ny telefon igen?
Jag: Eh nej, min gick sönder
C: Men va inte den ny?
Jag: Eh jo men min gamla gick också sönder...

Jag är kass på bowling helt enkelt

Idag spelade jag bowling med ett gäng trevliga vänner. I vanliga fall är jag en mycket dålig förlorare men vad gäller bowling har jag helt enkelt gett upp allt hopp. För mig finns inte uttryck som bra eller dåligt. Det är helt enkelt dålig är jättedålig som passar att bedöm mitt bowlande med. Men faktum är att det var mycket roligt ändå och i slutet lyckades jag ju...

PH: Nu ska jag avsluta med en strike... JAAAA, STRIKE!
Jag: Haha det verkar ju va en bra metod jag ska också avsluta med en strike (efter fem missar i rad)... JAAAAA, STRIKE!

Så egentligen kanske det bara var självförtroendet som fattades. Eller kanske inte. :P

Sjua i landet - Satsa!

Idag skrev jag ett jobbigt och långt kemiprov som inte är värt att nämnas mer än den meningen. På matten pratade vi istället om den lite roligare nyheten att NV på KSK tydligen låg sju på Aftonbladets lista om de program som senare i livet gett högst lön eller något sånt. Hoppas det får Kungssängsskolan att faktiskt satsa lite på programmet. Det vore ju i alla fall en fördel för mig. ;) Plus att jag faktiskt tror att det kanske är basic programmen KSK ska satsa på för att faktiskt få fler elever. Jag är i alla fall väldigt nöjd hitills. :)

Nu har jag sett det "inspirerande" talet i alla fall som tydligen gårr på nyheterna hela kvällen igår. Skönt att det finns vissa saker man kan lite på. ;)

Viktig dag för andra men inte för oss

Lite förvånad blev jag allt när jag kollade i tv-tablån idag och det inte verkar vara någon kanal som visar Obamas presidentinvigningsceremoni. Trodde nog att det var fler som skulle vilja se den men så verkar inte vara fallet. Eller så är det ingen ceremoni utan han kanske får en liten nyckel till vita huset och sen är det bara att knalla in. Vad vet jag men det känns inte som amerikanarna skulle missa ett sånt prakttillfälle för en överdådig ceremoni i blått, vitt och rött. Kanske kommer någon liten parentes om det på nyheterna. Om man har tur...

Första turen på den stora resan

Idag hade jag min första körlektion på bilskolan och ja.. jag tror det gick helt okej. Jag körde inte på någon tant eller in i någong bil, körläraren verkade fullständigt normal och trevlig, jag kom ihåg var alla pedaler satt och jag råkade aldrig backa istället för att köra framåt så det kan ju inte ha varit en fullständig katastrof. Kan nog till och med få betyg kul. Och kul ska det bli med körkort som jag hoppas blir någon gång framöver. Känns skönt att ha teorin avklarad redan för då är det ju faktiskt ett ganska stort steg närmre ändå. Snart hoppas jag det gäller.

Jag fick en fin ny flöjtbok idag. Ser väldigt mycket profsigare ut än alla mina papperskopior som håller på att falla sönder. "Selected Flute Solos" heter den och är namnet på engelska kan det ju aldrig slå fel, eller? Det är väl det som sätter coolhetsgraden. ;)

Såhär ser jag ut nu!

Efter ca tre år av blogghistoria har jag nu uppdaterat bilderna och designen lite. Eller jag och jag.. mer aktiv än sist i alla fall. Plus att nu vet jag faktiskt hur man ska göra tills nästa gång om tre år eller så. Men nej, jag var positivt överraskad av hur lätt det egentligen var. Åtminstone när J visade. Kanske att man skulle satsa på webdesign.. eller kanske inte. Det är nog inte riktigt där min stora begåvning ligger då det inte alltför sällan slutar med att jag faktiskt tar till fysiskt våld mot vår stackars dator. Den är aldrig på min sida helt enkelt.

Lite tid ger kanske både glädje och misstag

Fantastisk vad lätt dagen blir när man bara går i skolan 3h, alltså både sovmorgon och sluta tidigt. :) Utanför fönstret faller dessutom massa mysig snö som jag snart ska knalla iväg till orkestern i. Vädret kanske är tråkigt att prata om men jag är iallafall glad om vi får lite vinter så man kan njuta desto mer utav våren lite senare.

För övrigt vill jag påpeka för min kära klass och kanske andra att skulder stavas debts på engelska och inte depts som det stod på vår stencil. Visst känns det bra att kunna saker men inte när man  behöver rätta en lärare. Jag hoppas på att det var ett misstag, det var ju trots allt måndag. :)

Vi kommer att dö samtidigt du och jag

The Notebook kan antagligen kvala in som en av världens finaste filmer. Jag tror tårarna rann största delen av tiden framför datorn, på golvet under alla filtar i vår lilla "glasveranda". Och det var ändå andra gången jag såg den.

Så fint att leva så länge och bli gamla tillsammans...


En hund jag kände dog för en vecka sen
Och några dagar senare dog hans hundkamrat
Dom kände varandra fanns ingen poäng att leva utan en bästa vän
Jag förstod det inte då men nu vet jag vem det kommer bli

Vi kommer att dö samtidigt, du och jag
Vi kommer att dö samtidigt, du och jag
Vi kommer att dö, dö

-Säkert!

Hemma bra... men borta också

Alldeles nyss pratade jag i telefon med en kär amerikansk "syster" och som vanligt kom framtiden och allt möjligt vad det innebär upp som ämne. Och vad otroligt glad jag är att vi här i Sverige faktiskt har ett system som gör att jag kan studera till i stort sett vad jag vill oberoende av vad mina föräldrar gör. Denna tanke dök upp då vi pratade om hennes bror som vill ta ett sabbatsår och resa runt i landet för att skriva (aspirerande författare) men antagligen inte kunde för det blev för dyrt för föräldrarna. Vilken 20-åring i Sverige skulle behöva ge upp sina resplaner för att föräldrarna inte hade råd att betala om han hoppade över skolan ett år? Eller kanske snarare, vilka föräldrar skulle betala sin 20-årings resor? Visst är det fint med familjekänsla men det måste ändå ge någon sorts känsla av otillräcklighet att inte kunna försörja sig själv förrän tidigast runt 21, dvs om man hade turen att ens föräldrar hade råd med en utbildning annars gäller det ju att försörja sig så gott det går tidigare.

Givetvis en väldigt förenklad bild men faktum kvarstår. Jag är glad att jag iallafall har möjligheten att vara lite självständig tack vare att jag faktiskt inte direkt behöver betala för min utbildning.

Kära SJ, hata mig inte för att jag har dåligt med pengar. Tack!

SJ ringde mig idag och erbjud ett "SJ Prio Master Card" alldeles gratis. Efter att ha gjort helt klart för mig att kortet var gratis orkade jag inte tacka nej och halvnickade väl i telefon. Som den rutinerade försäljare hon va kunde hon tolka till och med det till ett ja och frågade efter min ungefärliga årsinkomst. Däremot efter att jag uppgett min minst sagt blygsamma årsinkomst hörde man hur hennes röst plötsligt förändrades till det oj-vad-pinsamt-läget och sa: "Eh jaha, ja med den årsinkomsten kan vi ju tyvärr inte erbjuda dig det här gratis". Så ja, inte ens reklam är man berättigad till som fattig.

För övrigt har SJ en hemskt dålig hemsida som fungerar ungefär varannan gång. Man tycker ju att de kunde ha råd med lite mer med de respriserna.

Helt sjukt

Söta lillebror kräktes imorse påväg till dagis: "Mamma, jag tror jag åt lite för mycket." Tyvärr inte bara det utan det fortsatte under dagen och har nu konstaterats som magsjuka. Hoppas man själv slipper eländet. Eländet vill man ju nämligen ha i slutet av terminen när man står upp över öronen i läxor och faktiskt behöver en sjukdag för att komma igen. Däremot verkar ju den dagen behövas även i början på terminen redan o år så vem vet. Nu har jag ju ändå använt en timme till ingenting, jag som var så stressad.

Det blev iallafall ännu en vuxenpoäng igår. Jag ställde mig nämligen också i bostadskö som fröken A. Först på listan stod Linköping men fler lär det väl bli. Jag har nämligen kommit på vad jag för tillfället vill göra med min framtid och då är det inte säkert man kan välja läget.

Jakten på vuxenpoäng

Andra dagen på terminen och det är full fart. Tre prov inlagda än så länge men egentligen kanske det är bättre att köra hårt i början när man fortfarande har lite energi kvar. Lunch med Fröken A som jag inte sett på alldeles för länge och på dagordningen stod som ofta: framtiden. Den okända, spännande och snart rätt nära framtiden. Fröken A hade till exempel ställt sig i bostadskö i en fin stad i lilla Sverige och det ger nog rätt många vuxenpoäng. Själv sitter jag just nu och betalar räkningar som jag nog också tycker ger lite av dem där ibland eftertraktade och ibland avskydda poängen. Jag menar.. vem vill ha vuxenpoäng för tt man byter glödlampa?
Städa rummet är ett tveksamt fall då det gäller vuxenpoäng tycker jag nog. Visst är städning av eget initiativ rätt vuxet men att sen bara begränsa det till det egna lilla rummet i föräldrarnas hus kansk drar av lite. Särskilt då mina övriga insatser brukar vara högst ofrivilliga. Ikväll ska jag iallafall på styrelsemöte. Det ger nog också nåt poäng.